Web Analytics Made Easy - Statcounter

مذاکرات برجامی/ کابینه سیزدهم/ قطعی برق از موضوعات و اخبار پربازدید سرویس سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش ایسنا، توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره رویکرد ایران به مذاکرات برجام بعد از تغییر دولت از اخبار مورد توجه مخاطبان بود.

سعید خطیب زاده با تاکید بر اینکه مواضع ایران در خصوص برجام و رفع تحریم ها، جزو مواضع اصولی نظام است و با تغییر دولت نیز تغییری در آن ایجاد نخواهد شد، گفت: بنابراین در صورت دستیابی به توافق، دولت جناب آقای رئیسی نیز به آن وفادار خواهد بود زیرا بر خلاف رویکرد برخی طرف های دیگر، پایبندی به تعهدات و قول های داده شده، همواره برای جمهوری اسلامی ایران یک اصل به شمار می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با اشاره به اینکه ما عجله ای برای توافق نداریم افزود که البته اجازه فرسایشی و طولانی شدن مذاکرات را نیز نخواهیم داد.

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال هم در گزارشی از تجدید نظر در سیاست تحریم‌های آمریکا خبر داد و نوشت: دولت بایدن تقریبا تا اواخر تابستان امسال تجدید نظر در سیاست به کارگیری تحریم در قبال کشورهای دیگر از جمله ایران را به سرانجام خواهد رساند.

به گفته افراد مطلع، دولت جو بایدت رئیس جمهور آمریکا در حال اصلاح روش به کارگیری تحریم های تنبیهی مورد استفاده این کشور است که هدف آن افزایش هماهنگی نظام تحریم‌ها با متحدان واشنگتن و جلوگیری از آسیب‌های اقتصادی ناخواسته است.

یک مسئول عالیرتبه اروپایی هم در گفت‌وگویی با شبکه الجزیره با بیان این عقیده که مذاکرات هسته‌ای ایران با پیچیدگی هایی رو به رو است اما در نهایت رسیدن به توافق امکان پذیر است،‌ تاکید کرد: مذاکرات پرونده هسته ای ایران نمی تواند تا ابد ادامه داشته باشد و زمان به سود طرف های مذاکره کننده نیست.

قطعی برق در روزهای اخیر و مشکلات ایجاد شده برای مردم موضوع صحبتهای رییس جمهور در جلسه امروز هماهنگی اقتصادی دولت بود.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در این جلسه دستور داد که امروز در جلسه ویژه ای به ریاست معاون اول و متشکل از دستگاه های مختلف، موضوع را بررسی و دستورالعمل اجرایی در حوزه های مختلف را تعیین و اعلام کند.

رئیس جمهور همچنین در آیین افتتاح طرح های ملی مناطق آزاد تجاری و اقتصادی از مردم به خاطر مشکلات ناشی از قطعی برق عذرخواهی کرد و گفت: در خاموشی‌ها، مهم این است که مردم از ساعات آن مطلع باشند تا بتوانند پیش‌بینی و برنامه‌ریزی کنند؛ البته نسبت به مردم عزیزی که در این روزها دچار مشکل و رنج شدند، عذرخواهی می‌کنم و خواهش می‌کنم مقداری در مصرف برق صرفه‌جویی کنند.

وزیر کشور هم در همایش استانداران با اشاره به اینکه خشکسالی، کاهش ظرفیت نیروگاه‌های برقی‌آبی، گرمای هوا و افزایش مصرف عوامل اصلی قطعی برق هستند، تاکید کرد: مقرر شده است که  استانداران با تشکیل کمیته‌های تخصصی تلاش کنند این موضوع را در استانشان مدیریت کنند؛ لازم است زمان‌بندیهای مناسب در نظر گرفته شود و حداکثر امکانات را به کار گیرند تا فشار کمتری به مردم وارد شود.

در ادامه پیگیری‌های مربوط به قطعی برق در کشور حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه در نامه‌ای دادستان کل کشور را مأمور پیگیری فوری قطعی‌های مکرر برق شهرهای مختلف کشور در روزهای گذشته کرد.

دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

خاموشی‌های اخیر و راهکارهای مدیریت مصرف برق بررسی شد

گلایه رضایی از قطعی برق و آب

یکپارچگی سیاستگذاری؛ رفع علت خاموشی

زمان خاموشی ها باید به طور دقیق به مردم اطلاع رسانی شود

چرا مسئولان کاری نمی‌کنند؟

همزمانی کم‌ آبی، قطعی مکرر برق و شیوع شدید کرونا در سیستان و بلوچستان

نگرانی مردم از سوختن لوازم برقی با قطعی برق

***

پیشنهاد علی لاریجانی به عنوان وزیر امور خارجه در دولت سیزدهم از سوی یک کارشناس مسائل بین‌المل از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.

رضا ذبیحی با بیان اینکه برخورداری از قدرت اجماع سازی در جهت تامین منافع ملی، مهمترین ویژگی یک وزیر خارجه مناسب است، گفت: به نظر می رسد در شرایط فعلی فردی مانند علی لاریجانی که از طرفی به عنوان یک فرد فراجناحی شناخته می شود و از سوی دیگر تجربه های بین المللی کافی به ویژه در زمینه پرونده هسته ای دارد، می تواند به عنوان یک گزینه مناسب مطرح باشد.

داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح طلب هم پیشنهاد "کابینه تکنوکرات ها" را مطرح کرد و افزود: من فکر می کنم در شرایط فعلی، کشور نیاز به کابینه ای مبتنی بر تکنوکرات ها دارد. اگر آقای رئیسی به سمت استفاده از تکنوکرات ها برود و از آنها استفاده کند می تواند کابینه موفقی داشته باشد؛ اما اگر از حضور آنها غفلت شود فرصت خاصی از ایشان گرفته می شود.

خبرهای دیگر در این باره را در لینک های زیر دنبال کنید.

یک وزیر کارآمد به دنبال ایجاد تشکیلات لاکچری نخواهد رفت

موازی کاری و ایجاد اصطکاک در کابینه دولت سیزدهم قابل پذیرش نیست

پیشنهادات صادقی به رییس جمهور منتخب

دیدار ولایتی با رییس جمهور منتخب

همکاری با رئیس جمهوری منتخب از شروط رفع مشکلات موجود است

دیدار رییس سازمان امور اداری و استخدامی با رئیس جمهور منتخب

***

علی ربیعی در نشست هفتگی سخنگوی دولت با رسانه ها درباره اقدام خرابکارانه در یکی از ساختمان‌های سازمان انرژی اتمی ایران واقع در اطراف کرج در روز بیست و سوم ژوئن توضیح داد و گفت: اصل خرابکاری تایید می کنم ولی منجر به آسیب قابل توجه انسانی و تجهیزاتی نشده است. آسیب مختصری به سقف یکی از سوله ها وارد شده که در حال تعویض آن هستند. عکس هوایی که در برخی رسانه ها از آسیب وارده به این سایت منتشر شده، در واقع تصویری است که بعد از برداشتن سقف جهت تعمیر ،‌ به صورت عکس هوایی گرفته اند و تفاسیر انجام گرفته در فضای رسانه ای دقیق نیست.

ارزیابی مهدی مطهرنیا از تحولات اخیرا افغانستان هم از خبرهای پربازدید بامداد امروز بود که معتقد است پیشروی طالبان در افغانستان پیام مهمی برای منطقه دارد.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که همزمان با خروج نیروهای آمریکایی شاهد پیش‌روی طالبان هستیم گفت: این امر پیام مهمی را در منطقه دارد، نباید نادیده بگیریم که آمریکا تلاش می‌کند هزینه منطقه‌ای خود را کاهش دهد و این به معنی خروج از منطقه نیست.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مذاکرات برجامی کابینه سیزدهم قطعی برق رييس سازمان انرژي اتمي ايران رئیس جمهور قطعی برق تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۶۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سعید لیلاز، عضو حزب کارگزاران، در گفتگویی که اخیرا با روزنامه شرق داشته است، به بیان جزئیاتی درباره افشای فایل صوتی مصاحبه جنجالی خود با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین پرداخته است.

بخشی از این گفتگو را در ادامه می خوانید:

به نقل از شما شنیده بودم که انتشار فایل گفت‌وگوی چندساعته‌تان با محمدجواد ظریف هم نوعی پالس مثبت تهران بود؟ خودتان چنین چیزی را تأیید می‌کنید؟

احسنت بر شما. دقیقا همین‌گونه است. البته می‌دانم می‌خواهی به جزئیات انتشار آن فایل از زبان سعید لیلاز برسی تا آن را در این مصاحبه چاپ کنی، اما من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط این را سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه چندساعته من با محمدجواد ظریف، بدون آنکه بگویم چه کسی‌ چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن با هدف ارسال پالس مثبت به طرف آمریکایی بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی‌ دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متأسفانه حتی همین کمک را هم نکرد. می‌دانی چرا؟

چون تصور واشنگتن این بود که جریان رادیکال در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ به قدرت می‌رسد و تضمین بهتر و محکم‌تری برای توافق احتمالی و احیای برجام خواهد بود. به هر حال دولت بایدن سعی داشت یک توافق بزرگ‌تر را در دستور کار داشته باشد و با این فکر، عملا مذاکرات را تا زمان به قدرت رسیدن دولت نزدیک به هسته قدرت که رئیسی بود، نگه داشت.

احسنت. که نتیجه آن را هم دیدیم. یعنی آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی ‌توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود. حالا شما تصور کنید دونالد ترامپی که با آن سیاست رادیکال ضد ایرانی خود طی چهار سال ریاست‌جمهوری‌اش چه بلایی سر ایران آورد و قرار است که در یک احتمال ۵۰-۵۰ دوباره رئیس‌جمهور شود و در همین شرایط که اسرائیلی‌ها تاکنون نزدیک به ۳۵ هزار فلسطینی را کشته‌اند و به موازاتش هم یک تنش با ایران را کلید زده‌اند و مرتب به اماکن دیپلماتیک ما حمله کردند و نیروهای نظامی ما را در منطقه ترور می‌کنند که اتفاقا در مقابل کارنامه خرابکاری‌های اسرائیل یک گام بسیار کوچک است، ما باید چه کنیم؟!

چرا واقعا کسی توجه نمی‌کند؟ درست است تقریبا از ۱۳ فروردین تا ۳۱ فروردین یک تنش بی‌سابقه مستقیم بین ایران و اسرائیل روی داد، اما کارهایی را که اسرائیل در طول این سال‌ها کرده است‌ نیز باید مدنظر قرار داد. نمی‌توان فقط به این بازه زمانی کوچک یا ترقه‌بازی صبح ۳۱ فروردین اسرائیل در تبریز و اصفهان محدودش کرد یا تنها موضوع حمله به ساختمان کنسولگری ایران در سفارت سوریه‌ یا ترور چند سردار در سوریه در ذهن ما بیاید. قبل از آن، اسرائیل خیلی هزینه روی دست ما گذاشته است. فقط در خرابکاری هسته‌ای نطنز، برای چند ماه این سایت هسته‌ای از کار افتاد و از مدار خارج شد. اسرائیل چندین و چند بار دانشمندان هسته‌ای را ترور کرد. قبل‌تر از آن، ویروس استاکس‌نت چه ضرباتی به صنعت هسته‌ای زد. تمام پمپ‌هایی که در پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌های ایران منفجر می‌شدند، همه آنها یا ویروسی بود ‌یا در همه آنها تجهیزات انفجاری کار گذاشته بودند. نتیجه چه شد؟

اکنون ایران هم زمین بازی را عوض کرده است. غنی‌سازی را تا ۶۰ درصد برده، فلز اورانیوم تولید کرده و سانتریفیوژهای نسل جدید را هم به کار برده است. پس دیگر روند بازی عوض شده است. چرا؟ چون ایران فهمیده اگر کماکان به انفعال و مماشات خود ادامه دهد، حد یقفی برای زیاده‌خواهی آمریکا وجود ندارد و مرتبا جلوتر می‌آید. خب من تمام این روند را از سال ۵۷ تا الان مطرح کردم که به اینجا برسم که درست یا غلط، خوب یا بد و نتیجه هر جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا در ایران یا عملکرد دولت دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا این بوده است که ایران، علی‌رغم مذاکره دوساله و شکل‌گیری برجام، اکنون به غنی‌سازی ۶۰ درصدی، تولید اورانیوم فلزی و استفاده از سانتریفیوژهای نسل جدید دست بزند که موازنه را در برابر غرب حفظ کند.

پس قطعا فرقی نمی‌کند در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده آمریکا مجددا جو بایدن رئیس‌جمهور شود یا دونالد ترامپ دوباره به قدرت برسد، یا در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۴ ایران‌ دوباره رئیسی رئیس‌جمهور شود یا فرد دیگری‌ حتی از اصلاح‌طلبان رئیس‌جمهور شود، روند همان چیزی است که از اول مصاحبه گفتم. اقتضائات ژئوپلیتیک در منطقه و جهان ما را به سمتی خواهد برد که هسته‌ای شویم. نهایتا یک سال دیگر، ۱۰ سال دیگر یا ۲۰ سال دیگر، ایران باید به این سپر ژئوپلیتیک دست پیدا کند. من سقف زمانی دقیقی برای این مهم تعیین نمی‌کنم. رسیدن به این نقطه دست ما نیست، بلکه فضای ژئوپلیتیک به ما تحمیل می‌کند که به سپر ژئوپلیتیک دست یابیم. این یک حقیقت مسلم است ولاغیر.

۲۷۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903905

دیگر خبرها

  • دهقان: ایران جنایات رژیم صهیونیستی را پیگیری می‌کند
  • دهقان: ایران جنایات رژیم صهیونیستی را از طریق سازمان‌های مردم نهاد داخلی و خارجی پیگیری می‌کند
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • قطعی برق در چاه موتورهای کشاورزی روستاهای کاخک نخواهیم داشت
  • قطعی برق در چاه موتورهای کشاورزی در روستاهای کاخک نخواهیم داشت
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • حضور ۲ هزار ۶۱۹ ناشر در نمایشگاه کتاب قطعی شده است/اتکای برپایی نمایشگاه به بودجه‌ دولتی کم است
  • لبه تیغ
  • فایننشال تایمز: اروپا نگران تشدید اقدامات «خرابکارانه و خشن» روسیه است